Behöver du tryckimpregnerat trä?

Är det så att du ska bygga något och vill ha tryckimpregnerat trä för detta? Då ska du veta att impregnerat trä NTR inte används för alla sorters byggen. Det som funkar bra att bygga med tryckimpregnerat trä är saker du ska ha ute. Det finns idag flera olika typer av trä som är tryckimpregnerat och de har olika NTR-klasser. Om du vill veta vilken klass av NTR du ska ha, du kan besöka byggaute.nu. På denna sida finns det bra förklarat vad de olika trä-sorterna är bra för, vad de går att bygga med och dessutom finns det många bra byggbeskrivningar på deras sida.

Trä som är tryckimpregnerat

När man ska bygga saker som ska stå ute så är det mycket bra att använda sig av tryckimpregnerat trä och impregnerat trä NTR. Detta då det har behandlats för att tåla väta och annat. Eftersom det redan är så att säga behandlat så behöver inte du göra något med det. Det krävs ingen olja eller färg på det om du inte vill. Dock kan det bli snyggare om du målar eller oljar in det, men det är en smaksak och beror så klart på vad det är du bygger. Bygger du en altan med tryckimpregnerat trä så kan du med fördel måla, så blir det ännu mer motståndskraftigt. Samma sak om du bygger ett staket.  Det gäller även om du väljer att olja in det. Men som sagt, det är inte ett måste.

Du som vill veta mer om vad det finns för NTR-klasser eller få mer info om att bygga saker utomhus, du kan som sagt besöka byggaute.nu för mer information.